Duhovni razgovor o. Gavrila preko Facebooka sa bratom B. A-   A+  

o. Gavrilo – Bog  blagoslovio brate. Kakvo je duhovno stanje?
 
*** Blagodarim. Trudim se oče da bude dobro. Nije lako, ali moje je da se trudim, pa ću videti kako ide? Drago mi je da se čujemo.
 
o. Gavrilo – Da  se čujemo i dopisujemo. Neka si ti živ i zdrav, a biće cura i ne sekiraj se. Biće, pa makar i sa fejsa.
 
*** Oče, pitao bih Vas nešto.
 
o. Gavrilo – Pitaj brate. Rado ću ti odgovoriti.
 
*** Imam neke probleme sa snovima. Znam puno o tome i znam da ne treba da obraćam pažnju na njih, ali me neki zaista muče već duže vreme.
 
o. Gavrilo –  Ne obraćaj mnogo pažnje na snove, a mora se nešto sanjati kad se spava. Kakve vrste snova imaš ? Sanjaš li bivšu curu? Imaš li kakve košmare da ti ne daju spavati?
 
*** Ne,  nema veze sa bivšom curom. Sanjam  kako se molim oče. Jednom sam sanjao Oče naš, a jednom molitvu Anđelu čuvaru.
 
o. Gavrilo – Pa šta je u tome strašno? To znači da živiš molitveno i da živiš u molitvi neprestanoj.
 
*** Uplašio sam se šta bi to moglo da znači, jer znam da ne treba verovati snovima, ali uvek posle molitve dok sanjam, napadaju me neke životinje u snu.
 
o. Gavrilo – To su negativni snovi od nepomjanika s ciljem da se omete tvoj molitveni život, pogotovo kad se sanjaju agresivne životinje kao naprimer tigrovi i vukovi tj. one koje unose strah čoveku.
 
*** Palo mi je to napamet i uvek kad me napadaju životinje, ja ih ubijam u snovima, jer znam koga predstavljaju. Baš često sanjam da me napadaju zmije i vukovi. Ničega me na ovom svetu nije strah, jedino se plašim da ne
uvredim našeg Boga. 
 
o. Gavrilo – Samo ti ojačaj molitve i ne odustaj.
 
*** Kada sanjam, nikad ne bežim, nego se uvek suprostavljam. Kad sanjam vukove, obično su veliki i crni sa crvenim očima, a zmije kad sanjam uvek ih ima više, ali je jedna uvek mnogo velika.
 
o. Gavrilo – Isto ako budeš sanjao curu sa kojom si bio u vezi da te davi u snu, isto je to opasno, jer ste živeli u grehu duže vreme odnosno kad budeš sanjao prijateljicu, jer ona više nije cura, jer joj je devojaštvo otišlo.
 
*** Nju sam sanjao samo jednom i u snu me je samo posmatrala i pružila je ruke prema meni, ali joj neki ljudi nisu dozvolili i onda je nestala.
 
o. Gavrilo –  Važno je da si ti prebolio bol za njom, jer ona traži princa iz bajke za koga bi želela da uda.
 
*** Svako dobije ono što traži i sve prema zaslugama. Materijalno nikad nije odlučujući faktor, ali o tome neka razmišljaju drugi. Od sudbine niko nije pobegao, pa neću ni ja. Ono što treba da bude, desiće se i ja tu ništa ne mogu.
 
o. Gavrilo – Treba se truditi da se živi bogougodno i ako se nešto loše dogodilo, lakše će se podnositi. Eto, brate malo smo se ispričali večeras, pa ćemo drugi put nastaviti.
 
*** Hvala oče na vremenu koje ste odvojili za mene. Drago mi je što smo razgovarali.
 
o. Gavrilo – Čekaju me još 252 osobe koliko ih trenutno ima na čatu. Bog blagoslovio i laku noć.
 
*** Verujem oče. Ima puno nas koji bi rado razgovarali sa Vama. Hvala na blagoslovu. Laku noć i Vama.
 
o. Gavrilo – Amin.
 
*** Amin.
 
 

26. januar 2010. god.