Duhovni razgovor o. Gavrila preko Facebooka sa sestrom N.N. A-   A+  

*** Pomaže Bog. Oče blagoslovite.
 
o. Gavrilo - Bog blagoslovio.
 
*** Dragi oče, molim Vas za savjet. Inače samo da Vam kažem na početku da ja koristim profil na facebook-u od mog sina. Zovem se N.N.

o. Gavrilo - Kaži sestro.
 
***  Imam sestru koja ima muža i dvoje djece. Imaju velike probleme u braku, pa bih Vas molila za savjet.
 
o. Gavrilo - Koju vrstu  teškoće  imaju i o kom godištu se radi? 

*** Imaju 49 godina oboje. Pojavio se problem zbog jedne žene tj.  prve komšinice.
 
o. Gavrilo - Šta im ona čini da bi zbog nje imali problem?
 
*** Umiješala im se u brak. Već tri godine muž od moje sestre ide sa komšinicom.
 
o. Gavrilo - Da li je to  sigurno baš tako ili je to neko priviđenje na bazi  rekla kazala?
 
*** Stoprocentno je tako. Uzdamo se u Vas i Vašu pomoć.
 
o. Gavrilo - Ne znam koju pomoć od mene očekujete. To je za bračno savetovalište ponajpre slučaj ili za sveštenika iz vaše parohije da  kao duhovni pastir da savet. Kao oženjen čovek, on bi trebao više da poznaje te bračne probleme koji nastaju između muža i žene.
 
*** Ipak, mene zanima  da li bi sestru mogla dovesti u manastir da malo razgovara sa Vama i da se pomoli pred čudotvornom ikonom Majke Božije Lepavinske? Jako sam zabrinuta zbog njenog zdravstvenog stanja. Propala je puno. Uvijek ima neke zdravstvene probleme. Slučajno sam otkrila ovaj sajt i molim Vas oče da se pomolite za moju sestru Presvetoj Bogorodici pred čudotvornom ikonom Bogorodice Lepavinske. Čitala sam na sajtu knjigu Čuda Presvete Bogorodice Lepavinske i šta su sve ljudi preživljavali, kako su se mučili i kako im je Presveta Bogorodica pomogla. Zato sam se i Vama obratila nadajući se da ćete nam pomoći. Molimo Vas da se pomolite Bogu i pred čudotvornom ikonom za moju sestru čim prije , a ona bi došla u manastir.
 
o. Gavrilo - U manastir možete doći kad kod vi budete hteli i kad se budete zato odlučili,  ali najbolje je nedeljom. Svake nedelje je Sv.Liturgija  u 9 časova i na kraju se pročitaju molitve za zdravlje i svaki duhovni napredak. Ovo što je  navedeno kao problem, da nije tu u pitanju ljubomora?

*** Ne, tu nema ljubomore. Ovde je  sve lično dokazano. Muž od sestre daje komšinici  sve iz kuće i cijelu platu, a njegova sopstvena  žena i dvoje djece ispaštaju. Mi smo mislili da je laž ovo, ali nije.
 
o. Gavrilo - I ako jeste tako,  to bude i prođe, samo treba ustrajati i ne kleknuti pred nekim priviđenjima. Možda on toj komšinici pomaže materijalno iz dobre namere zbog humanosti i kao humanitarac.
 
*** Ne mislim da su priviđenja u pitanju, jer je viđeno i dokazano to. Išla je inače moja sestra i u manastir Krupa na Vrbasu i redovno se pričešćuje i vjeruje u dragoga Boga.
 
o. Gavrilo - A ima li ta suseda svog muža i svoju decu?
 
*** Ima muža i četvoro dece. Muž njen  sve to vidi i ne vidi. To nije više normalno.
 
o. Gavrilo - Koji od njih dvojice je bolje stojeći materijano, da li muž te komšinice ili ovaj muž od tvoje sestre?
 
*** Taj što pomaže njima materijalno tj. muž od moje sestre bolje stoji od ovog drugog. Do skora porodica moje sestre je napredovala u svemu, a sada im je sve stalo.
 
o. Gavrilo - Pa eto, možda tu nema ništa grešno da bi se to  shvatalo kao tragično,  nego čovek pomaže i  čini iz dobre namere uslugu susedima pod onim narodnim motom : "Čini dobro bližnjem svome u nevolji".
 
*** Ne,  nema tu dobre namjere. Mi smo mislili da je to dobra namjera, ali je to sve drugačije. Najbolje ćete se  uvjeriti kad ona dođe pa Vam sve ispriča u detalje.
 
o. Gavrilo - Razumem ja, ali treba razumeti da onaj nepomjanik ume da namesti takve scenarije da bi se zlo uvuklo u kuću, pa da ni iz čega  neka laž se kao istina prikaže  da bi se porodica rasturila,  ali u tim slučajevima treba da se duhovnost i molitve udvostruče da bi se zlo pobedilo.

*** Mi se  slabo u to razumijemo, ali najverovatnije je,  kako su počeli dušmani da napadaju,  da će se porodica rasturit i djeca nisu više kakva su bila prije. Sada je sve nešto čudno.
 
o. Gavrilo - Idite vi  kod vašeg nadležnog parohijskog sveštenika,  pa sa njim porazgovarajte o problemu koji imate. On vas najbolje poznaje kao vernike iz svoje parohije. Polako da privodimo kraju ovaj naš duhovni razgovor za danas.
 
*** Hvala Vam oče. Neka Vas Bog čuva. Najlepše Vam hvala za vrijeme koje ste uložili u ovaj razgovor.

o. Gavrilo - Bog blagoslovio. AMIN.

 


12. januar 2010. god.