Duhovni razgovor o.Gavrila preko Facebook sa - sestra J.Ž. A-   A+  

***  Pomaže Bog, oče Gavrilo, blagoslovite. Znam da ste u strašnoj gužvi i da mnogi traže duhovnu pomoć. I ja Vas molim za pomoć, tj. za savjet. Voljela bih pomoći drugim ljudima molitvom i djelom. Djelom pomažem, barem mislim da pomažem, ako nikako drukčije onda utješnim riječima. Ali mislim da mogu više, barem molitvom. Imate li kakav savjet za mene?
Sa željom da se čim prije vidimo u manastiru Lepavini i da ste mi zdravi, molim blagoslov. Vaša sestra J.

o. Gavrilo - Bog blagoslovio, sestro J. Dužni smo da se jedni za druge molimo Bogu i da činimo dobra dela bližnjima onim što imamo, bilo materijalno bilo duhovno.

***  Dragi moj oče, suze radosnice su mi pošle kad ste mi se javili. Hvala Vam za ovaj blagoslov što ste mi ga dali.

o. Gavrilo - Odakle se javljate, sa koje strane sveta?

***  Zovem Vas iz Z., pisala sam Vam na mejl. Ja sam Vam ona sa psorijazom što živi sa svojom kćerkicom S. Nikako da dođem do Lepavine. Imam jaku želju, ali me stalno nešto spriječi. Još uvijek mi suze cure, jedva vidim pa oprostite ako ispustim koje slovo.

o. Gavrilo - Kad budete mogli, doći ćete. Ja ne plačem, ali ipak ispustim koje slovo.

***  Tako sam sretna što Vas imamo, želim Vam puno snage i ljubavi kao što je Vi šaljete nama. Ja to jako osjetim i u ovom virtualnom svijetu.

o. Gavrilo - Da, sada mi iz normalnog, prirodnog sveta prelazimo u virtualni. To je novi svet u kojem se zbližavamo i upoznajemo. I u njemu ima nešto tajanstveno, osećajno...

***  Ali oče moj, ja to jako osjetim, da li je to normalno? Kada sam Vam pisala mejlom, osjetila sam miris tamjana. Je li to moguće?

o. Gavrilo - Pa moguće, osetili ste manastir Lepavinu kao duhovno mesto ka kojem su Vam bile upućene misli.

***  Osjećam da pripadam manastiru, toliko mi je pod kožom i u duši. Jako sam sretna što imam ovaj blagoslov i što sada osjećam nešto što se ne može opisati. Sada znam da je taj jedan dio mene našao dom, ono za čim sam godinama tragala i zbog čega sam osjećala da nisam potpuna.

o. Gavrilo - Evo da pogledate i osetite lepotu cveća iz vrta manastira Lepavine.
 

***  Ne znam kako da Vam zahvalim na ovoj divoti. Vi znate da ja jako volim cvijeće i zato ste mi poslali ovaj divan nektar sa cvijeća. Imam osjećaj da Vi vidite moju dušu.

o. Gavrilo - Ne znam ko ne bi voleo ovu lepotu manastirskog cveća.

***  Ta je ljepota melem za umornu dušu. Dragi moj oče, molim se za Vaše zdravlje kao što se Vi molite za moje i moje porodice. Nadam se da ćemo se opet sresti na facebooku. Znam da ima ljudi kojima je Vaša pomoć puno potrebnija nego meni, zato Vas pozdravljam sa molbom da mi pomognete savjetom. Ne znam kako će se završiti s mojim poslom, na ugovoru sam do kraja godine. Kako situacija nije baš bajna, pitanje je šta će biti. Molim se za napredak, molim se Bogu za dobre duše, molim se za duše zločestih, da im Bog da svjetlosti da nisu u mraku, molim se za moju kćer koja ima šest godina i živi bez oca. Hvala Vam za sve, sve... Jako sam sretna što ste baš Vi moj duhovni otac. Bog Vam dao zdravlja.

o. Gavrilo - Bog blagoslovio, do sledećeg susreta na fb-u.

***  Bože daj!

 

(18. novembar 2009.)