Detalj iz stare seoske kuće sa planine Rudnik A-   A+  

  

o.Gavrilo
U potrazi za izgubljenim vremenom…
Detalj iz stare seoske kuće sa planine Rudnik u centralnoj Srbiji, područje Šumadije.
Branka Krneta
Prelepo.
Miloranka Ilić
Moj rodni kraj ... Moja Srbija i Sumadija <3
NemanjaiDanijela Mladenovic
Lepo je negovati svoju tradiciju i kulturu. Ipak je ona obeležje jednog naroda. Naravno, tamo gde se paganizam sudara sa istinama vere pravoslavne-treba se odlučno opredeliti za istinu. Npr. obeležje naše tradicije su krsne slave, pa još ako slava ne ostane samo na običajnom nivou već je prožeta istinskom ljubavlju prema Crkvi i Njenim Svetiteljima, ognjište Srba ostaće blagosloveno. A i ove drvene kašike sa slike neće biti samo ukras već korisna "alatka" za služenje bližnjima.
Saša Lazić
Malo tko može ostati ravnodušan kada se nadje oči u oči sa minulim vremenom, modernizacija ruši sve pred sobom i tako to danas je, ali uvijek će ostati tragovi vremena kada je čovjek sa malo bio sretan !!!
Milena Puaca
Za ovakvom policom ceznem ,dace Bog .
Mitrovic Sonya
...i naravno,lubenica!
Nenad Badovinac
Svako vreme nosi svoju lepotu, zašto se mi u korist modernizacije, odričemo i onog lepog iz prošlih vremena? Mogli bi bar lepe stvari poneti sa sobom iz prošlosti, a ne da baš sve zaboravljamo.
Natasa Ilic Milovac
Nema jela lepseg od spremljenog u zemljanom sudu. Tako se spaja tradicija sa novim vremenom. Preporuka da svi uvrste bar jedan lonac i jedan sac u svoju kuhinju. A i drvene varjace i kasike su nezamenljive i u danjasnjoj kuhinji. Ja se starog ne odricem. Prirodno je i zdravo,
LJiljana Botić Vilotić
Znati spojiti moderno i tradiciju ,mislim da je onda pun pogodak!
Zlata Bogdanovic
... posudje i pribor za jelo prirodni - vraćaju se običaji, mnogi koriste baš to... kažu da je zdravije... +++
Bojan Pucar
Za mene je lubenica najtajenstvenija voćka-povrće. Raste u pretežno toplim krajevima,suhim, bez mnogo padavina. Ali eto trudi se da skupi dosta soka, kojem malo ko može da odoli.Bogata je raznim vitaminima, mineralima i pomaže radu srca i bubrega...Sve to ova voćka skupi tamo gdje čovjek ne bi mogao naći ni čašu vode. Još jedan dokaz Božijeg prisustva i ljubavi prema čovjeku...Lubenicu najbolje služiti u činijama koje vidimo :)
 
 
(ova tema ima 4936 posete)

Pročitano: 5307 puta