Status

ДУХОВНИ РАЗГОВОР ОЦА ГАВРИЛА СА БРАТОМ З. И СЕСТРОМ С.      A-   A+  

- Помаже Бог, оче Гаврило, само да Вам кажем да смо Вас ја и мој муж сањали, па смо се забринули за Вас. Како сте, када ћете поново да се јавите на Радио Благовести? Ја и мој муж редовно читамо акатист и мислимо на Вас. Јавите нам се. Знајте да има неко ко Вас много воли и ко се за Вас редовно моли. Збогом, свако добро од Господа Вам желимо. Благословите!

о.Гаврило - Бог благословио. Хвала на јављању. Хвала Богу, добро сам.

- Слава Богу и свим свецима, много смо сретни што сте нам добро. Кад ћете поново на Радио Благовести?

о.Гаврило - Што се тиче радија, наставиће се емитовање. Разлог што се сада не емитује јесте преслаба струја код нас увече, па ме то мучи, очи ме боле због слабог светла и не могу да читам.

- Даће Бог добро и струје ће да буде, тако да ћемо Вас опет моћи слушати и радовати се са Вама. Много сте мира и љубави унијели у наш дом, тако да смо Вам, оче, захвални све док нас има у овоме пролазном свијету. А ако Бог да па и нас грешне уведе у Небеско царство, и тамо ћемо да Вас слушамо. Оче, има добар лијек против болова у очима. Кад год имате времена за себе, два до три пута дневно узмите мед и намажите га око очију; не у очи, него около. Мед је добар за све болести. Збогом, велики поздрав од брата З.

о.Гаврило - Поготово за шећераше као што сам ја!

- Ма, не јести, него мазати! И још кесице куваног чаја од камилице на очи ставити. Помаже код уморних очију.

о.Гаврило - Изгледа да ме нисте разумели, глава ме боли због слабог светла, јер напињем очи кад читам. Немојте сада да ми препоручујете разне чајеве и још медовину, да мажем очи без потребе.

- О, драги оче Гаврило, не памтимо кад смо се овако слатко насмијали Вашем одговору. Сад схваћамо да је најбољи лијек за све болести смијех, поготово нама који се више ни насмијати не знамо. Људи се овдје код нас мало смију и веселе, Ви сте нас насмијали за наредних мјесец дана, Бог Вас помогао.

о.Гаврило - Па морам мало и да Вас насмејем кад ме не разумете да ме очи боле од слабог светла, а не да сам почео ћоравити.

- Оче наш драги, могли бисмо овако причати у недоглед. Ја сам на послу, па кад уграбим слободног времена, онда ми свашта пада напамет, мада се трудим да избјегавам да причам оно што ми шкоди за душу. Борим се против тога. Има нас свакаквих у фирми, па често знам да дођем кући и будем љут на жену и дјецу без потребе. Жена ми много помогне да се смирим. Без молитве нам спаса нема и Ваша молитва нам недостаје, мада ја умјесто Вас сад тренутно читам акатист. Кад Ви читате акатист, ја сам усредоточен на молитву, а кад ја читам, има ме свугдје само на молитви нема. Онда застанем и замолим Мајку Бозију Лепавинску да ме сачува од напада нечастивог и тако уз Бозију помоћ завршим са молитвом. Било ми је јако пријатно разговарати са Вама.

о.Гаврило - Потрудићу се да што пре почнем са емитовањем емисије и са читањем акатиста, јер многи ме питају када ће поново кренути Радио. Малопре сам одговорио у чему је проблем.

- Благодарим и збогом, свако добро од Господа Вам желим и брз повратак на Радио Благовести.

о.Гаврило - Бог благословио. Амин.

(9. јун 2011.)
Број посјета од 23. Априла 2009. године