Status

ДУХОВНИ РАЗГОВОР ОЦА ГАВРИЛА СА БРАТОМ Н.      A-   A+  

- Помаже Бог, оче! Како сте са здрављем? Велики поздрав из С. и свако добро!

о.Гаврило - Бог благословио, брате Н. Како су твоји ноћни "узнемиривачи"?

- Још ме муче! Али борим се молитвом! Тако да ми је у суштини много боље него, рецимо, пре неколико месеци! Иде набоље! А примећујем да се и ја мењам, тј. моја размишљања, некако другачије из дана у дан гледам на свет!

о.Гаврило - То иде са духовним сазревањем, а и с годинама долази озбиљност, пролазе младалачки дани.

- Управо тако, оче! Тек сад видим јасно моје грешке из прошлости. Када се сетим неких одређених ситуација, тада уопште нисам могао јасно да видим шта да урадим и погрешио сам много пута. Нисам познавао Свето Писмо и нашу веру. Сада када сам само мало схватио неке основне ствари, све ми изгледа другачије. На живот сада гледам сасвим другачије. Волео бих само да се што пре ослободим овог зла у мени, па да кренем даље стазом живота са Хришћанством у срцу.

о.Гаврило - Духовни подвиг, а то су молитва, пост, исповест и причешће, јесте лек и одбрана од невидљиве зле силе у поднебесју. То је пут за Небеско Царство, а већ овде на овом пролазном свету доноси мир и спокој у души.

- Хвала Вам пуно, оче, на Вашим саветима и на Вашем времену! Много ми значи што сте издвојили мало времена за мене. Била би ми велика част да Вас, ако будем имао прилику, лично упознам и да поразговарам са Вама очи у очи. Као што сам Вам рекао, планирам скорашњи долазак у манастир Лепавину, па се надам да ћу имати ту прилику. Желим Вам да Вас здравље лепо служи и да нам поживите јос пуно лета! Свако добро, оче Гаврило!

о.Гаврило -
Кад ти се буде пружила прилика, можеш доћи да се лично упознамо.

- Хвала, оче Гаврило! Свако добро!

о.Гаврило - Хвала и теби на јављању. Бог благословио. Амин.

(9. јун 2011.)
Број посјета од 23. Априла 2009. године