Duhovni razgovor oca Gavrila sa sestrom N.N. A-   A+  

*** Pomaže Bog oče Gavrilo! Mogu li Vas zamoliti da se  pomolite za ozdravljenje moje sestre R.  Da li Ste dobili poruku u kojoj sam pisala o njoj?

 o.Gavrilo - Bog te blagoslovio. Odgovaram samo  onima kojima je potrebna duhovna pomoć i savet. Molitve  se pročitaju, kada se dolazi lično u manastir na hodočašće.

*** Hvala Vam oče.  Ja se za nju molim ovde u Vojvodini, a najbližii manastiri su mi na Fruškoj Gori, pa odem i tamo kad mogu .Volela bih posetiti manastir Lepavinu, a i još jedan meni  posebno drag manastir u Hrvatskoj, koji mi je baš daleko.  Brinem za sestru i volela bih da bude još živa kad dođem u manastir.

 o.Gavrilo - Svuda i na svakom mestu Gospod je prisutan i svačiju molitvu čuje kada je iskrena i od srca.  Majčina molitva je najača.

***  Znam oče Gavrilo. Hvala Gospodu jedinom na milosti, nego to je kao da treba da podignem neki teret, a slaba sam, pa tražim pomoć od nekog, ko je snažniji.  Shvatam vaš odgovor  u tom smislu da treba da kažemo majci što pre.   Mislim i ja tako. Hvala Vam još jednom. Vi mi sa par reči mnogo rekoste. Kao što deca stradaju zbog greha roditelja, tako  je i roditeljska molitva  za ozdravljenje svoje dece kad stradju ili su bolesna najača.

 o.Gavrilo - Mnogi roditelji danas žive duhovno neuredno, ne paze na posne dane, a ne poste, kad je crkva odredila, ne idu nedeljom i praznicima u crkvu da se ispovedaju za učinjene grehe i da se redovno pričešćuju da bi bili duhovno i umno zdravi, a i deca  da su im zdrava, pametna i poslušna  i dok su mala i kad porastu.

*** Mnogo sam ja tu grešila. Moj suprug ne posti, a lenj je i da ide redovno u crkvu. Kada sam ja pokušavala da postim, on je to shvatao kao da ja glumim vernika, pa da njemu izazivam kompleks. Onda sam ja radi mira u kući jela što i on, a sve mi je to prisedalo što pojedem. Hvala Bogu, u zadnje vreme  se ne protivi što postim u svakom smislu, pa se nadam boljitku. Bivalo je i svađa zbog ovoga. Kako da pomirim poslušanje mužu i sve ovo.

 o.Gavrilo - Gospodu se moli i pomoćiće ti, ustraj na putu blagočešća i pobožnosti i budite primer svima.

*** Ćerka me podržava, hvala Bogu, a i sin je vernik. Molim se Bogu da svi budemo kako treba pred Gospodom. Moj muž takođe veruje u Gospoda Boga, ali lako pada u vatru i nekako ne shvata dublje čemu te, po njegovom mišljenju navodne obaveze.

 o.Gavrilo - Pa polako, biće i on dobar pored vas.

*** Hvala na ovim rečima. Velika  mi  je to podrška od Vas. Imam osećaj kao kad sam bila dete, pa me roditelji drže za ruku i onda znam da mogu preći ulicu bezbedno. Takav je osećaj, kada razgovaram sa Vama. Želim Vam svako dobro od Gospoda Boga.

o.Gavrilo - Bog te blagoslovio.  AMIN.

Pregleda: 2878