Duhovni razgovor oca Gavrila sa bratom N.N. A-   A+  

*** Pomaže Bog oče Gavrilo !

otac Gavrilo -  Bog blagoslovio brate !

*** Oče Gavrilo, molite se za mene, molim Vas ! Imam problem sa lenjošću i nisam bio u crkvi dva meseca !  Imam napade od nečastivog ovih dana, zato što se ne ispovedam redovno u Crkvi i ne pričešćujem !Postoji i greh opravdavanje greha radi zadovoljstva ! Mnogo dopuštam sebi pravdajući se kako svi to rade !

otac Gavrilo -  Znači inficiran si virusom "lenjivtisom". Potrebna ti je zaštita protiv tog virusa koji danas lako ovlada mladima. Ako ga ostaviš da deluje, proširiće se dalje i ovladaće i dušom i telom, pa ćeš se teško izlečiti. To je jako opasno. Na vreme treba da se otrgneš od ove opake duhovne bolesti.

*** Hvala oče na pojašnjavanju ! To je kod mene od skoro i osećam da imam još snage. Moram da se više molim Bogu. Imam i potrebu da razgovaram sa nekim ko veruje u Boga i koje duhovan.

otac Gavrilo -  Pa , brate i ove vrućine utiču na taj virus "lenjivitis", ali kasnije čim zahladi malo, proći će. Biće lakše.

***  U pravu ste. Ne volim vrućinu.  Razna pitanja imam.  Možete li mi preporučiti nešto zanimljivo da pogledam na internetu.   Kako uopšte žive pravoslavni Srbi u Hrvatskoj. U mojoj parohiji je pomalo specifična situacija. Retko ko ide redovno u Crkvu. Sveštenici se nikom ne obraćaju. Za 8 godina samo sam upoznao 10 ljudi sličnih sebi, koji su želeli da započnu razgovor.

otac Gavrilo -  Koliko je tebi godina brate?

***  30 godina.  Kako se više molim, to se bolje osećam. Bistrije razmišljam i svestan sam zbog čega mi se desilo da sam zapostavio molitveno pravilo i odlazak u crkvu.  Shvatio sam da se to dešava zbog lošeg društva, koje viđam dok se bavim sportom. Oni nisu vernici. Dosta sam usamljen i to je moj problem, jer izbegavam loše društvo, a onda vežbam svaki dan i prinuđen sam da se viđam i sa ateistima. Uz to jedan momak priča kako su sve vere iste. Moj problem najveći je ujedno i taj da volim i psihologiju i veru, pa mi se stalno mešaju putevi, a i nedoumice.

otac Gavrilo -  Samo se ti brate čuvaj greha i budi primer svima u vladanju i ponašanju. To ti je osnova svega ovoga.

*** Hvala na savetu. Osećam da je u tome rešenje ove blokade.

otac Gavrilo -  Uklanjaj se od lošeg društva. To je druga stavka u ovom slučaju.

*** Mnogo mi znači kada me neko ovako kao Vi razume. Čim Izbegavam loše društvo  već  se bolje  osećam. Iskustvo je to u više navrata pokazalo.

otac Gavrilo -  Gospodu uvek prinosi molitvu i nećete nikada ostaviti. To ti je isto ključno.

*** Razumem i znam oče Gavrilo.

otac Gavrilo -  Kada naiđu neka iskušenja, lakše ćeš ih podnositi, jer ćeš biti zaštićen Gospodnjim blagoslovom.

*** Gospodu se uvek molim kada mi je teško.

otac Gavrilo -  I uvek i bez prestanka...u dobrome i u iskušenjima.

*** Hvala oče Gavrilo na svemu!

otac Gavrilo -  Bog te blagoslovio. AMIN.

Na dan Svetog mučenika Patrokla, Sv.  mučenika Mirona

 

Pregleda: 2911