DUHOVNI RAZGOVOR OCA GAVRILA SA BRATOM Z. I SESTROM S. A-   A+  

- Pomaže Bog, oče Gavrilo, samo da Vam kažem da smo Vas ja i moj muž sanjali, pa smo se zabrinuli za Vas. Kako ste, kada ćete ponovo da se javite na Radio Blagovesti? Ja i moj muž redovno čitamo akatist i mislimo na Vas. Javite nam se. Znajte da ima neko ko Vas mnogo voli i ko se za Vas redovno moli. Zbogom, svako dobro od Gospoda Vam želimo. Blagoslovite!

o.Gavrilo - Bog blagoslovio. Hvala na javljanju. Hvala Bogu, dobro sam.

- Slava Bogu i svim svecima, mnogo smo sretni što ste nam dobro. Kad ćete ponovo na Radio Blagovesti?

o.Gavrilo - Što se tiče radija, nastaviće se emitovanje. Razlog što se sada ne emituje jeste preslaba struja kod nas uveče, pa me to muči, oči me bole zbog slabog svetla i ne mogu da čitam.

- Daće Bog dobro i struje će da bude, tako da ćemo Vas opet moći slušati i radovati se sa Vama. Mnogo ste mira i ljubavi unijeli u naš dom, tako da smo Vam, oče, zahvalni sve dok nas ima u ovome prolaznom svijetu. A ako Bog da pa i nas grešne uvede u Nebesko carstvo, i tamo ćemo da Vas slušamo. Oče, ima dobar lijek protiv bolova u očima. Kad god imate vremena za sebe, dva do tri puta dnevno uzmite med i namažite ga oko očiju; ne u oči, nego okolo. Med je dobar za sve bolesti. Zbogom, veliki pozdrav od brata Z.

o.Gavrilo - Pogotovo za šećeraše kao što sam ja!

- Ma, ne jesti, nego mazati! I još kesice kuvanog čaja od kamilice na oči staviti. Pomaže kod umornih očiju.     

o.Gavrilo - Izgleda da me niste razumeli, glava me boli zbog slabog svetla, jer napinjem oči kad čitam. Nemojte sada da mi preporučujete razne čajeve i još medovinu, da mažem oči bez potrebe.

- O, dragi oče Gavrilo, ne pamtimo kad smo se ovako slatko nasmijali Vašem odgovoru. Sad shvaćamo da je najbolji lijek za sve bolesti smijeh, pogotovo nama koji se više ni nasmijati ne znamo. Ljudi se ovdje kod nas malo smiju i vesele, Vi ste nas nasmijali za narednih mjesec dana, Bog Vas pomogao.

o.Gavrilo - Pa moram malo i da Vas nasmejem kad me ne razumete da me oči bole od slabog svetla, a ne da sam počeo ćoraviti.

- Oče naš dragi, mogli bismo ovako pričati u nedogled. Ja sam na poslu, pa kad ugrabim slobodnog vremena, onda mi svašta pada napamet, mada se trudim da izbjegavam da pričam ono što mi škodi za dušu. Borim se protiv toga. Ima nas svakakvih u firmi, pa često znam da dođem kući i budem ljut na ženu i djecu bez potrebe. Žena mi mnogo pomogne da se smirim. Bez molitve nam spasa nema i Vaša molitva nam nedostaje, mada ja umjesto Vas sad trenutno čitam akatist. Kad Vi čitate akatist, ja sam usredotočen na molitvu, a kad ja čitam, ima me svugdje samo na molitvi nema. Onda zastanem i zamolim Majku Boziju Lepavinsku da me sačuva od napada nečastivog i tako uz Boziju pomoć završim sa molitvom. Bilo mi je jako prijatno razgovarati sa Vama.

o.Gavrilo - Potrudiću se da što pre počnem sa emitovanjem emisije i sa čitanjem akatista, jer mnogi me pitaju kada će ponovo krenuti Radio. Malopre sam odgovorio u čemu je problem.

- Blagodarim i zbogom, svako dobro od Gospoda Vam želim i brz povratak na Radio Blagovesti.

o.Gavrilo - Bog blagoslovio. Amin.

(9. jun 2011.)

Pregleda: 12675