DUHOVNI RAZGOVOR OCA GAVRILA SA BRATOM N. A-   A+  

- Pomaže Bog, oče! Kako ste sa zdravljem? Veliki pozdrav iz S. i svako dobro!

o.Gavrilo -  Bog blagoslovio, brate N.  Kako su tvoji noćni „uznemirivači“?

- Još me muče! Ali borim se molitvom! Tako da mi je u suštini mnogo bolje nego, recimo, pre nekoliko meseci! Ide nabolje! A primećujem da se i ja menjam, tj. moja razmišljanja, nekako drugačije iz dana u dan gledam na svet!

o.Gavrilo - To ide sa duhovnim sazrevanjem, a i s godinama dolazi ozbiljnost, prolaze mladalački dani.

- Upravo tako, oče! Tek sad vidim jasno moje greške iz prošlosti. Kada se setim nekih određenih situacija, tada uopšte nisam mogao jasno da vidim šta da uradim i pogrešio sam mnogo puta. Nisam poznavao Sveto Pismo i našu veru. Sada kada sam samo malo shvatio neke osnovne stvari, sve mi izgleda drugačije. Na život sada gledam sasvim drugačije. Voleo bih samo da se što pre oslobodim ovog zla u meni, pa da krenem dalje stazom života sa Hrišćanstvom u srcu.

o.Gavrilo - Duhovni podvig, a to su molitva, post, ispovest i pričešće, jeste lek i odbrana od nevidljive zle sile u podnebesju. To je put za Nebesko Carstvo, a već ovde na ovom prolaznom svetu donosi mir i spokoj u duši.

- Hvala Vam puno, oče, na Vašim savetima i na Vašem vremenu! Mnogo mi znači što ste izdvojili malo vremena za mene. Bila bi mi velika čast da Vas, ako  budem imao priliku, lično upoznam i da porazgovaram sa Vama oči u oči. Kao što sam Vam rekao, planiram skorašnji dolazak u manastir Lepavinu, pa se nadam da ću imati tu priliku. Želim Vam da Vas zdravlje lepo služi i da nam poživite jos puno leta! Svako dobro, oče Gavrilo!

o.Gavrilo -
Kad ti se bude pružila prilika, možeš doći da se lično upoznamo.

 - Hvala, oče Gavrilo! Svako dobro!

o.Gavrilo - Hvala i tebi na javljanju. Bog blagoslovio. Amin.

(9. jun 2011.)

Pregleda: 9344