Duhovni razgovor oca Gavrila sa bratom K. B. A-   A+  

 
*** Pomaže Bog, blagoslovite oče! Želim da Vam pokažem neke nove slike.

o.Gavrilo –  Bog blagoslovio. Vidim da ti je i ova dobra slika ako ne možeš drugu adekvatniju da nađeš u tvom albumu.
 
*** Želim da se predstavim u pravom svjetlu. Zato Vam pokazujem slike.
 
o.Gavrilo – Da, i fotografija govori o karakteru čoveka.
 
***  Dugo sam se bavio fotografijom između ostalog. Evo, ovo je novija oče...
 
o.Gavrilo - A čime se ti još nisi bavio, ništa mi ne kažeš da li se baviš nekim sportom?
 
*** Počeo sam sinoć da treniram realni aikido. To je borilačka vještina.  Srpska borilačka vještina.  Jedan moj poznanik ironično reče za mene da sam svašta, a ništa.
 
o.Gavrilo - A tek sad si počeo da se baviš sportom... a koliko ti ono imaš godina?
 
*** 45 mi je godina. Krenuo sam da treniram po nagovoru kolege radi rekreacije i zdravlja. Za tu vještinu nikad nije kasno.
 
o.Gavrilo - Izgleda da ima pravo taj tvoj poznanik. Sve si ponešto probao, a ni do sada se nisi opredelio.
 
*** Pa,u pravu je. Mada istina ponekad boli. Ja mislim da sam se našao u onoj izreci: „ Bolje je znati o svakoj stvari pomalo, nego o jednoj sve.“
 
o.Gavrilo - Sada je malo poteže u tim godinama početi sa sportom, mogao bi ti sa ribolovom.
 
*** Ribolov je za moj temperament pomalo dosadan.
 
o.Gavrilo – Zadobio bi smirenje.
 
*** Ne mislim ja ganjati sportsku karijeru. Želim sam da budem u formi i zdrav. Ja svašta probam i kad dođem do profesionalnog nivoa,onda odustanem. Dosadi mi.  A lepo ste rekli za ribolov.
 
o.Gavrilo - Da lepo,... i čist vazduh je, slušaš cvrkut ptica i miris prirode.
 
*** Da, a sad je borba druga, moram se boriti za poziciju sa takozvanim laktašima, onima koji se guraju. To meni ne ide baš. Imam jedno pitanje. Oče Gavrilo ,da li biste blagoslovili moje pisanje knjige? Naime pripremam jednu knjigu. Imam osjećaj da bi to mogla biti dobra knjiga. Što se rekreacije tiče, tu planiram da malo trčim i da šetam uz rijeku. Nakon sinoćnjeg treninga se jako dobro osjećam.
 
o.Gavrilo - Šetnja je odlična za pročišćenja pluća na čistom vazduhu. A o čemu da pišeš?
 
*** Rijeka Vrbas je prelijepa. Ima mnogo zelenila i kanjon...a,jesen je još ljepša uz rijeku. Inače pisao bih o muzici i estradi, o zvijezdama estrade. Bilo bi tu i mnogo mojih fotografija.
 
o.Gavrilo - Piši o onome što je lepo i što oplemjenjuje čoveka.
 
*** Muzika oplemenjuje. Pisao bih takođe i o svom nekom viđenju osobina nekih pjevača i muzičara, nekakve moje muzičke impresije i analize i da u svemu tome prozrem neke više strukture.
 
o.Gavrilo - Stavio bi ti sigurno i fotografije estradnih pevača i pevačica u knjigu. Ako se odučiš na to, pazi dobro, jer oni su dosta siromašni, pa nemaju dovoljno novca da kupe garderobe, pa su nekako slabo obučeni.
 
*** Ima tu svega, na estradi...Nije ipak moj cilj da na takav način pridobijem čitaoce. Meni je njihovo umijeće u prvom planu. Pisao bih o rokenrolu, o muzici i novijim trendovima popularne muzike, prijeratne muzike i tzv. novokomponovane. Tada su se i pjevačice odijevale iole pristojno. Mislim na prijeratnu mUziku.  Tad je bio važniji glas, a ne stas.  Oče, uvijek je lijepo je razgovarati s Vama.
 
o.Gavrilo - Hvala brate K. na ovom popodnevnom razgovoru.
 
*** Hvala Vama oče Gavrilo. Nadam se da Vas nisam uznemirio ...

o.Gavrilo - Niste me uznemirili i uvek se radujem susretu sa Vama na ovim virtuelnim prostorima. Bog blagoslovio brate. AMIN.

 
17 septembar 2009 god.

Pregleda: 2862