Duhovni razgovor oca Gavrila sa bratom M... A-   A+  

*** Pomaže Bog oče Gavrilo Blagoslovite.
 

otac Gavrilo - Bog blagoslovio brate M.
 

*** Imam 49 godina, moja supruga 43 sa kojom imam dva sina i ćerku, a živimo i radimo u dijaspori. Javljam Vam se povodom straha koji imamo ,moj mladji sin S...,koji ima 9 godina i ja.
 

otac Gavrilo - Kakav strah i od čega, ko Vas goni?
 

*** Bojim se mraka i tame, a moj sin isto ne sme da spava sam noću u svom krevetu.
 

otac Gavrilo - Danas ima mnogo duhovnih bolesti, zato što su se ljudi udaljili od Boga i od onoga što je sveto i čestito.
 

***  Oče, u pravu ste. Ja znam da sam veliki grešnik i znam da iskušenja imamo na svakom koraku i na svakom mestu.
 

otac Gavrilo - Treba revnovati,  Bogu se moliti i redovno ići u crkvu na bogoslužnja, nedeljom i praznicima. Na bogosluženjima potrebno je i učestvovati, a ne samo prisustvovati. Mnogi kažu da su išli  u crkvu i prisutvovali, a ne kažu da su učestvovali i da su Gospodu molitve prinosili zajedno sa predvoditeljem sveštenikom i ostalim sabranim narodom u zajednici tj. sa jednomišljenicima u veri sakupljenim oko svete čaše, sa pričasnicima  Telom i Krvlju Isusa Hrista, i postali sudeonici svete tajne pričešća.
 

*** Ja sam kršten u svojoj 25 godini života i od tada sam počeo da idem u crkvu i po manastirima. Polako sam počeo da idem pravim putem, putem Gospodnjim i  počeo sam da postim i da se ispovedam i pričesćujem i činim to već godinama. Imao sam poroke cigareta i pića, pa sam i to zahvaljujući Bogu, ostavio, a u zadnjih par godina čitam jutarnje i večernje molitve i molim se Bogu. Idem redovno u crkvu svake nedelje i praznicima, a na bogosluzenjima sam  pojac. Kad idemo u otadžbinu, mi obilazimo dosta naših manastira i svetinja širom Srbije i Crne Gore.
 

otac Gavrilo - To je za svaku pohvalu. Ti si praktični vernik i tako i dalje revnuj, a iskušenje koje si mi spomenuo će proći.
 

*** I ja se nadam uz Božiju pomoć da će ta iskušenja da prođu, jer svaki koji ide putem Gospodnjim ima mnogo veća i drugačija iskušenja. Čitao sam i čuo da su se mnoga isceljenja desila pred čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Lepavinske, pa  bih Vas oče Gavrilo zamolio da se molite za mene i moju porodicu.
 

otac Gavrilo -  Bog te blagoslovio brate,  moli se Bogu i dušu spasavaj. AMIN.
 

15. septembar 2009 god.

Pregleda: 2969