Duhovni razgovor oca Gavrila sa sestrom G... A-   A+  


*** Pomaže Bog oče. Blagoslovite. Molim Vas, pokušavam stupiti s Vama u kontakt  stalno. Sam Bog zna da mi treba Vaša pomoć. Možemo li popričati preko skajpa, prije nego  opet posjetim  Lepavinu. Molim vas oče.

otac Gavrilo -http://www.youtube.com/watch?v=dcKf3L04Irg

*** Trebam obaviti sa Vama duhovni razgovor što prije.

otac Gavrilo -Za isceljenje i za blagoslov evo malo cveća iz manastira Lepavine.
*** Oče bila sam u manastiru ,cvijeće i sve okolo je prelijepo...oče kako da se rijesim necastivih ? Molim Vas oče..sve mi je gore i gore

otac Gavrilo -Molitvom i postom i kađenjem kuće. Šta ćete, i na neku drugu planetu da čovek ode da živi, i tamo bi mu nešto smetalo, jer nosi  i svoje nedostatke sa sobom. Ako se se ima ljubav prema svemu stvorenome što je Bog stvorio, onda ćemo steći i mir u sebi i oko sebe. Kako drugome sebe damo tako će se i nama i vratiti.

*** Oče, čitala sam o istjerivanju zloduha . Da li je to mooguce i ako jeste, došla bih što prije i uradiću  šta god mi kažete. Okupira mi mozak i srce i kao da se uselio u njih. Pravi bolest i kontroliše. Uši su mi jako osjetljive na buku. Sve teže i teže to podnosim. Odražava se i na porodicu. Molim Vas,jer neću da idem kod baba, jer je jedina nada Bog dragi....samo me on može spasiti. Čitam Akatist Presvetoj Bogorodici Lepavinskoj i molim se i time ublažavam tegobe, ali se uvijek vraća...Potrebna  mi je pomoć. To nije u nešto, što sam umislila kako drugi smatraju oko mene. Oče, bojim se da se zlo ne desi.

otac Gavrilo -Samo čitaj i moli se Presvetoj Bogorodici.

*** Kad bih mogla doći do Vas i koje molitve još da čitam.

otac Gavrilo - Dogodi se to i ako ga čovek sam prizove svojim životom...Sve molitve iz molitvenika čitaj.

*** Kada bih mogla doći da me ispovjedite ?

otac Gavrilo -Imaš sveštenika u svoju parohiju, u kojoj ti živiš, i idi i ispovjedaj se njemu i nemoj časa da čekaš,  jer ne znamo kada će kucati zadnji otkucaj srca, pa da se ode Gospodu nespremno i neočišćeno od grehova prljavih.

*** Nešto ima u meni što me kontroliše i protiv čega se borim svim snagama.Čitala sam na Vašem sajtu da bi bilo dobro da sveštenici očitaju molitve nad bolesnikom i takođe bih voljela  da se pomolite Vi Presvetoj Bogorodici za mene.

otac Gavrilo -Ma, moliću se ja,  ali ako vi malo nažuljite kolena od klečenja na molitvi i koju suzicu ispustie niz obraz i one su isceljujuće i blagotvorne.

*** Hvala oče Gavrilo. Molim se stalno i samo se ublažavaju muke.

otac Gavrilo - Koliko je Vama sestro godina?

*** 33 godine.

ootac Gavrilo - Kakvo obrazovanje imate i čime se zanimate, imate li porodicu?

*** Završila sam srednju trgovačku. Imam sina 10 godina i  muža sa kojim ne zivim. Oče može li nečastivi uzeti dušu kad okupira tijelo?

otac Gavrilo -A gde je muž, je li se oženio drugom?

*** Nije oče, ali sad smo dobri prijatelji.

otac Gavrilo -Kako to, samo za kafu brine li za sina? Znači sada je bolje kao prijatelji, nego kad ste bili u braku  i kad ste bili zajedno. Koliko je trajala bračna zajednica i koji je uzrok da ste se rastali i  koliko je njemu godina?

*** Obadvoje smo krivi. Ako Bog bude dao, možda se opet spojimo i ako se ja izliječim, i sam Bog zna koliko mi je teško sada. Nekakav veliki strah je u meni da jedva izađem iz kuće. U kućnom miru lakše mi bude uz molitvu.Njemu je isto 33 godine tj. 30.09. će napuniti 33.

otac Gavrilo -Od kad vas taj strah muči i kako je to počelo?

*** Molim Vas imaju li nekakve molitve da isteraju ovo zlo?

otac Gavrilo - Ideš li ti redovno u crkvu,  postiš li sve postove i sredu i petak, ispovadaš li se i pričešćuješ li se radovno kako je crkva propisala?

***  Ne oče. Bila sam u Manastiru K.., ali me otac S... nije ispovjedio pošto je bila gužva, pa mi je samo razrješnu molitvu očitao, a nisam bila ponijela onaj papir gdje su navedeni grijesi, pa mi je rekao da dođem u sledeću nedjelju i nisam otišla. Ako se želim
ispovjediti večeras npr. zar ne trebam prvo postiti?

otac Gavrilo - E potrudi se i idi na ispovest. Ne mora to da bude nadelja ili neki praznik, nego možeš i običnim danom.

***Zar ne trebam postiti?

otac Gavrilo -Za ispovest nije poteban post, posti se samo kad se treba i priprema za svetu tajnu pričeća.

*** Može li nečastivi uzeti dusu?

otac Gavrilo -Svaki uzme svoje kome čovek služi i čiji je sluga.

*** Oče ako se ispovidim i zlo iziđe, a prije toga je napravio veliku stetu u organizmu??

otac Gavrilo - Ispovešću i pokajanjem sve se to očisti od grehovne prljavšine isto kao kad se čovek okupa pa bude čist i lagan i samo da poleti ka Gospodu.

*** Šta ako taj neko unutra kontroliše zdravlje i uništi.. i poslije ispovjesti ne može biti više unutra?

otac Gavrilo - Pa ode onda u pusta i bezvodna mesta, nastani se negde u stenama u moru i planinama gde niko ne boravi.

*** Još da vas pitam oče, a mogu li nastradati?

otac Gavrilo -Pa ti imaš toga puno..da pitaš,  a trebalo bi nešto da ostavimo i za drugi put, jer ako tako budemo nastavili ispašće čitav roman i moglo bi se iz ovog našeg razgovora da se napravi scenario za film.  Da.

*** Samo mi još odgovorite na zadnje pitanje oče Gavrilo, molim Vas.

otac Gavrilo - Kontolisaće zdravlje, ako si na to pitanje mislila, ako mu ti dopustiš i ako tobom zavlada duh i virus "lenjivitisa",  jer je on danas pogotovo kod mladih jako raprostranjen i teško se da izlečiti i za to je potrebna jaka volja i upornost da bi se od toga lečili,  ali može to da se izleči samo  uz čvrstu volju.
Jesmo li završili za danas?

*** Jesmo oče ,hvala Vam puno, Bog Vam svako dobro dao.

otac Gavrilo - Bog te blagoslovio sestro.

14 septembar 2009 god.

Pregleda: 4417