Duhovni razgovor oca Gavrila sa bratom Zoranom sa Cetinja A-   A+  

-    Oče Gavrilo Pomaže Bog, može te li blagosloviti za razgovor, javlja Vam se Zoran sa Cetinja?

otav Gavrilo – Bog blagoslovio, brate Zorane!

-  Oče, možemo li razgovarati?

otav Gavrilo – Ne možemo ćaskati danas, samo ti slušaj RADIO BLAGOVESTI.

-  Ne milsim na ćaskanje, već  sam trebao nešto bitno za mene  da Vas pitam? Oče imam bol i mržnju u duši, pa sam o tome hteo sa Vama da porazgovaram.

otav Gavrilo – Imam i ja bol u nogama. http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=3674

- Oče pročitao sam od dr.Tamare što Vam je pisala, je li Vam bol jak i da li Vas stalno boli, meni je bol stalno prisutan u duši. Oče, kupio sam i knjigu „Veče u pustinji Svete Gore“, našao sam je prije 2 – 3 dana u knjižari.

otav Gavrilo – Mene noge bole od dugog sedenja ispred kompjutera, pogotovo noga koja je operisana od tromba, a dr.Tamara je u terapiji propisala da ne smem više od pola sata da sedim, a ni da stojim dugo. Potrebno je i da šetam bar 2 km dnevno da se nebi ponovo vratio tromb,u levoj nozi tromb je prisutan koji nije za operaciju jer se može ovako održati terapijom koju je lekar propisao.

-  A pošto radite više od pola sata, da li će te je poslušati i ne sjediti više od pola sata? Možda bi bilo dobro da opet podjete  u Banju?

otav Gavrilo – U banju „Mlječanica“ na redovnu rehabilitaciju idem 13. JULA,  u trajanju od 21 dan.

-  Pridružujem se bratu Vladimiru Srbljaku  u svemu onome što je napisao o Vama i ja sam razmišljao o tome da neko napiše onako kao brat Vladimir, ali priznajem da ja nisam bio sposoban onako da to pretvorim u riječi kao brat Vladimir.  Dobro je to što će te ići u Banju, onda će Vam sigurno zdravlje biti bolje. Ja sam se molio za jednog bolesnika, kad mu je bilo teško i eto pošto nisam imao rasudjivanje za koga da se molim a za koga ne, muka je prešla na mene pa nemam snage da nosim taj teret.
Od tada je prošlo 10 godina, nedavno se taj bolesnik upokojio i žao mi ga je bilo. Prije 10 godina sam ibao blagodat, čeznulo mi je srce za Bogom,  a sada nemam više taj dar u duši, već osećam bol i mržnju, pa me to brine..dokle će to da traje?

otav Gavrilo – Hvala brate Zorane, da ti u duši osećaš tako, pa i time se pridružuješ toj harmoniji i onome što je brat Vladimir napisao a u ime sve moje duhovne dece koja imaju obzira prema meni i koja  se za mene Bogu mole. Ovom prilikom se zahvaljujem svima njima, a i ja ću se takodje moliti Gospodu za vas koji se sa ljubavlju i osjećajem obraćate meni.

- JA VAS NE ZABORAVLJAM, JER VAS PRIMAM KAO OD GOSPODA DANIM. Koliko godina ima brat Vladimir i živi li on u SAD?

otav Gavrilo – Kada mi se vi obraćate, vi me pitate kako će te duhovno živeti i dušu spasiti, kako će te se od greha sačuvati , Bogu moliti i deset Božiji zapovesti ispunjavati?

- Oče, sjećam se kada ste iz knjige pročitali onaj dio gdje arhimandrit Jerotej Vlahos govori „MRZIM VAS“  pa me interesuje kako od te mrže da se izbavi čovjek?

otav Gavrilo – LJUBAVLJU! Ljubav zatire mržnju. BOG je LJUBAV, a mržnja dolazi od djavola.

- A šta da radim Oče kad imam mržnju prema licima iz Crkve jer mi se Mitropolit Amfilohije nekako  zamjerio pa nemogu  nekako sad da mu oprostim, već imam mržnju prema njemu. Ovome bi dodao i tekst koji sam juče pročitao o “Religijoznoj paranoji“ sa sajta manastira Lepavina, postao sam melanholik ,to teško preživljavam, pa neznam šta da radim?

otav Gavrilo – Pa eto, skupi snage, Bogu se pomoli i podji  kod  Mitropolita Amfilohija i zamoli oproštaj i blagoslov i onda će pobjeći onaj nepomjanik, koji ti ubacuje takve misli. Tada će nepomjanik pobjeći u pusta i neprohodna mesta, a ti ćeš dobiti mir i spokojstvo u duši.

- Oče, taj nepomjanik mi godinama  ubacuje mržnju prema Mitropolitu Amfilohiju. Poćiću ja kod Njega i zatražiti oproštaj, pa ću valjda dobiti mir i spokojstvo za kim toliko težim. Hvala Vam na savjetu. Samo mi Oče recite kojih je godina brat Vladimir?

otav Gavrilo – Mislim da je tvojih godina i živi u SAD.

- A kako  Oče da se odnosim prema Mitropolitu Amfilohiju kad mi je nanosio nepravdu, da li i ja Njemu treba da oprostim?... da bi dobio mir u duši, jer mi je stalno prisutno sjećanje na to šta mi je Mitropolit Amfilohije radio.

otav Gavrilo – Da treba, to je hrišćanski. To ti  sećanje dolazi od „levog“ da ti se čini da je to tako. Mitropolit Amfilohije je pun LJUBVI  prema svojoj duhovnoj deci, a i ti se jedna „ovca“ iz njegovog tora.

- Nekako mi je teško da oprostim jer mi pomisao govori da je On duhovno lice i da ne treba to da mi radi. Jeste Oče da ima ljujbavi, ali meni se to ne svidja što se bavi politikom, tako da mi je teško da predjem preko toga. Jer kad se bavi politikom „mora“ da se o nekoga ogriješi..
Dobro Oče, blagoslovite i laku Vam noć.

otav Gavrilo – Bog blagoslovio, laku noć. AMIN!


Na dan, Sv.velikomuč. Teodora Stratilata, 2009.god. 

Pregleda: 2815