Duhovni razgovor oca Gavrila sa setrom I... A-   A+  


*** Pomaže Bog, oče, blagoslovite! Srećan Vam praznik. Htela sam da Vas pozdravim i da Vas pitam da li biste pomenuli imena moga muža i dece pred ikonom Presvete Majke.

otac Gavrilo - Bog blagoslovio, sestro! Pre svega treba da se obratiš svom svešteniku, koji je duhovnik za sve duhovne potrebe u vašoj parohiji, pa tek onda se može ići dalje i tražiti duhovnu pomoć.

 *** U redu, oče. Moja porodica ima duhovnika, ali sam mislila da nam se imena pominju na Svetoj Liturgiji i u manastiru Lepavini. Jer, kad god bismo odlazili u svetinje, ostavljali smo imena. Inače, čitala sam Vaše odgovore na pitanja vernika i puno su mi pomogli. Hvala Vam, oče, i neka Vas mili Bog čuva.

otac Gavrilo - Sve što vernici traže na drugoj strani, sve to imaju i u svojoj parohiji. Imaju crkvu, imaju sveštenika, koji je zadužen za sve duhovne potrebe svojih parohijana, samo parohijani treba da slušaju svog pastira i da izvrše sve što im on savetuje i duhovno poučava. Ko to ispunjava, imaće i duhovno i telesno zdravlje. Inače, imena se čitaju u drugoj svetinji kada vernici dolaze na hodočašće u tu svetinju.

*** Jeste, oče. Nego sam ja malo raslabljena ovih dana.. Porodila sam se pre skoro dva meseca. Inače to mi je peto dete, ali prvi put da sam tako slaba. Slušam savete svog duhovnika, arhimandrita Dionisija, samo sam, eto, mislila da se molitve malo pojačaju, ništa drugo...

 otac Gavrilo - Otac Dionisije je dobar duhovnik, uostalom, kao i vaš parohijski sveštenik... I njihove su molitve isto kao i u Lepavini, a njima dodaj i svoje lične molitve i sve će biti u redu, i Gospod će uslišati.

*** Slava Bogu! Oče, hvala što ste odvojili vremena za mene...Blagoslovite!

otac Gavrilo - Bog blagoslovio i tebe i tvoju porodicu! AMIN!

 Na Praznik Vaznesenja Gospodnjeg, 2009. god.
 

Pregleda: 2722