Duhovni razgovor oca Gavrila sa sestrom J... A-   A+  

 
*** Pomaže Bog, oče Gavrilo! Blagoslovite. Poželela sam da Vam se javim. Naime, ja se liječim od raka dojke već 4 godine, i milošću Božijom dobro sam. Oče, interesuju me šta znači "pronaći Hrista u srcu". Kako da doživljavam Hrista? Da li kao čovjeka i Boga, ili...?

otac Gavrilo - Bog blagoslovio, sestro! Pronaći Hrista u srcu, znači živeti po Hristu, živeti hrišćanskim životom...

*** Oče, muče me i ova pitanja, na primer, kada se molim Svetoj Matroni, ili Majci Lepavinskoj, prosto se zapitam jesam li zanemarila samog Hrista? Šta je On za mene?

otac Gavrilo - Molimo se Gospodu Isusu Hristu, a molimo se i Presvetoj Bogorodici, i Svetom Jovanu Krstitelju kao i svima svetima, jer oni su naši zastupnici pred Gospodom.

*** Hvala Vam, oče, na odgovoru. Ja sam se na svom primjeru uvjerila da je bolest Božija posjeta, da je to prilika da se čovjek preispita i ispravi svoj život. Nije dovoljno samo pasivno ići po manastirima i tražiti pomoć. Ako se prethodno ne rasplamsa vjera u srcu, sve je uzalud. Eto, to je moje iskustvo, pa kako mi Bog da. Zbogom, oče Gavrilo. Hvala Vam što nam ostavljate ovu mogućnost da se dopisujemo preko skajpa!

otac Gavrilo - Bog blagoslovio, do sledeće susreta na ovaj virtuelni način. Amin!  

 Na dan sv.mučenice Isidore, 2009. god.

 

Pregleda: 2701