Duhovni razgovor oca Gavrila sa sestrom M... A-   A+  

-    Dobro jutro.

otac Gavrilo - Bog blagoslovio !

     -  Poginuo skoro moj komšija .. .  .  I ja od tada počinjem da imam strahove od iznenadane smrti. Jutros vozim bicikl pored magistrale, baš me strah od automobila. . . . posle počelo da seva i grmi, ja odmah povezah, kako je pre pet godina udario grom 20 metara od mene? Po dolasku kući, zabolele me vene i pritislo me u grudima . . . . “znači  prećiće strah u fobiju” .... ima da se plašim svaki čas.

otac Gavrilo - Zaposli um molitvom pa se neće uvući strah u glavu, nemoj o strahu razmišljati nego misli na Gospoda i Njegovu zaštitu obraćajući mu se za pomoć.

- D o b r o.

otac Gavrilo - Ideš li redovno u crkvu nedeljom i praznikom na sveta Bogosluženja?

- Ne redovno, ali idem. . . ali ovako mi izgleda nesrećno, na primer taj moj komšija nije “znao” da će poginuti “nije se spremio”. . . . pa mi onda Bog izgleda “surovo”.

otac Gavrilo - Pa ko ste vi da Gospodu “sudite”  i rasuđujete zbog čega je bilo “ovo” ili “ono”, to nije naše . . .

-  Da tačno , ali ja sam “crna” pa ću otići pravo u Pakao, za sebe se ja bojim, a ne toliko za druge.

otac Gavrilo - Svaki čovek treba da se trudi da živi po Božijim zapovestima koje nam je dao i da iste ispunjava. Šta vam to znači “crna”?

- Grešna.

otac Gavrilo -Pa kajte se i ispravljajte svoj život. Koliko vam je godina? Je ste li vernik. . . idete li redovno u crkvu, ispoveda te li se i pričešćujete, studirate li ili ste zaposleni?

-  Imam25 godina, vernik sam , u crkvu idem ali ne redovno, 2 - 3 puta mesečno, nekad svaki praznik, a nekad prođe mesec da ne odem. Studiram....Vi rekoste nedavno  da ću biti dobar ekonomista pošto studiram  višu  8 godina  i  da je bolje star student nego mlad penzioner.

otac Gavrilo -A to znači da će te biti dobro “ispečen” ekonomista.

-  “Ispečen” kao pečenje.

otac Gavrilo - A to je samo šala,ne kao “pečenje” nego dobro savladano znanje u područiju ekonomije za posao za koji se spremaš raditi u životu, ali usvakom slučaju bolje star student nego mlad penzioner, a najbolje je kad je sve u svoje vreme.

- Biće to Oče sve ok, ove godine ću završiti  . . .  I to je to. . ., ali nije me više sramota zbog toga.

otac Gavrilo - Izgleda da ste vi duhoviti, imate smisla za humor. Bog   vas blagoslovio, do sledećeg susreta.

Na dan sv.mučenika Isidora, 2009 godine.

Pregleda: 2763