Duhovni razgovor o.Gavrila sa bratom Vojislavom A-   A+  

***  Pomaze Bog, oče Gavrilo.

 

OTAC GAVRILO : Bog blagoslovio, brate Vojislave. Kako se ti obrete u tom dalekom svetu?

 

***  Oče, ja živim i radim u dalekom Kuvajtu sa porodicom i trudimo se da održimo pravoslavnu veru i u tom duhu vaspitavamao i naše dvoje dece. Bogu hvala, ove godine nam je bio i svestenik iz Beograda otac Bogdan Vasiljević da služi za Božić i badnje veče u sirijskoj pravoslavnoj crkvi. Imam problem sa bratom Draganom iz Valjeva koji već 7 godina ne izlazi iz kreveta. Žali se na bolove u slabinama i mokrenje, ali su svi nalazi čisti i tako već sedam godina. Da je štogod ozbiljno, već bi se davno upokojio. Ima 39 godina i predivnu ćerkicu, ali je zakovan za krevet i čak nema volju za ozdravljenjem, već samo leži i svađa se i žali na sve lekare. Oče, pomagajte i dajte kakav savet gde i kako otići. S Božijom pomoću i molitveno, Vaš Vojislav Mitrović.

 

OTAC GAVRILO : Ja se trenutno nalazim na rehabilitaciji u banji Mlječanici, a vraćam se u manastir 7. februara, pa ću ga pominjati za ozdravljenje ispred Čudotvorne Ikone Presvete Bogorodice Lepavinske. Kako ste pronašli naš sajt? Na našoj statistici pokazuje se broj poseta iz Kuvajta za mesec januar:  Kuwait kw 213 582 3.69 MB

 

***  Da, tačno je da sam bio skoro non stop na Vašem sajtu. Skinuo sam sve tekstove, pouke, čuda... isprintao i sada polako čitam. Tragajući za odgovaranjima tokom osvećenja vode za Bogojavljenje, naleteo sam na vaš sajt. Naime, ovde smo u crkvi sa lokalnim sveštenstvom antiohijske patrijaršije u odličnim odnosima i jedan sveštenik uči službu i sve ostalo na staroslovenskom, iako mu je matični jezik arapski. Tako sam tražio nešto i naleteo na vaš sajt koji me je oduševio. Inače, redovno šaljem tekstove i izveštaje sajtu SPC i možete me videti na sajtu www.spc.rs u arhivi pod datumom 20.01. sa naslovom Proslava Bogojavljenja u Kuvajtu, kako čitam Apostol, tj poslanicu.

Želim Vam uspešan i od Boga dobar oporavak. Kada se vratite u manastir, molim Vas da mog brata Dragana Andrića pomenete u molitvama pred čudotvornom ikonom presvete Bogorodice. Za Vaš manastir sam čuo i preko svog prijatelja, učitelja veronauke Ace Pavića, koji je posetio manastir. I gle čuda, kad sam otvorio Vaš sajt i video ikonu Bogorodice, setih se da mi je on poklonio malu papirnu ikonicu. Nađoh je u fioci gde držim duhovne stvari, prinesem ekranu, kad ono ista boja, isti sjaj, čak 100% ista veličina ikonice u mojoj ruci i na sajtu. Pokažem deci i oni se oduševiše. Sada naša stoji pored ikone i molimo se pred njom uveče.

Još samo jedno, Oče. Mene oduševljava Vaša krepkost i Vaša volja za radom i poukama. To mogu videti i na Vašem sajtu i mislim da naša Crkva i manastiri treba da Vas slede. Bog vam dao dobro zdravlje i molite se za nas, ma gde da smo. Blagoslovite, Oče.

 

OTAC GAVRILO : Bog blagoslovio, brate Vojislave

Pregleda: 3070