Duhovni razgovor o.Gavrila sa bratom D... A-   A+  

***  Pomaže Bog!

 

O.Gavrilo - Bog blagoslovio!

 

***  Da li može demon da se javi izgovarajući molitvu npr. Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu? Ranije sam imao javljanje, predstavlja se kao arhangel Gavrilo i rekao je da je tu da mi pomogne.Ja sam mu rekao da izgovori molitvu da me nebi obmanuo.

 

O.Gavrilo - Kome se to dogodilo i zašto vas to interesuje?

 

***  Meni se dogodilo.

 

O.Gavrilo - Kad, kako i gde?

 

***  Glasom se javlja, nekad iskoristi nečije telo i preko mobilnog telefona.

 

O.Gavrilo - Kako je to moguće, nije mi jasno kako može koristiti  nečije  telo preko mobilnog telefona?

 

***  Neka osoba spava „On" tada uđe u nju, pošalje poruku a da ta osoba nije svesna ničega i kod  te osobe nema registrovano da je poruka  poslata. Može da dovede osobu dok spava sa 200 km udaljenosti  i da priča samnom. Javljao se u kritičnim situacijama i pomagao.

 

O.Gavrilo - Ako je to tako meni se čini da to nije od Boga, pre će biti da je od nepomjanika. To su demonske petljancije , njegovo delovanje i prisustvo na taj način.

 

***  A kako može da izgovara molitvu?

 

O.Gavrilo - Onaj kome se događaju takve stvari mora živeti  istinski  pravilnim hrišćanskim Pravoslavnim životom kako je Crkva propisala da bi izbegao takve stvari, a ovo što vi pišete to je PRELEST  ili  SAMOOBMANA.

 

***  Ima više od 15 godina da mi se dešavaju takve stvari, nekad od lukavog a nekad od Boga, što je potvrđivao i o.S. . . .  Ali u vezi ovoga  ja nemogu da razlučim,  govorio mi je i o Vama, Patrijarhu i o drugim duhovnicima. Ja nisam želeo njegovo prisustvo.. ali se javlja ...ako je nekome ugrožen život  „on" je tu.

 

O.Gavrilo - Ko je tu? Ko vam je govorio?

 

***  Taj Gavrilo, kaže  da pali sveće na liturgiji koja počinje na nebu u 12 tj. u ponoć, priča mi o osobama u raju i paklu i na mitarstvima, taj  je bestelesan ......

 

O.Gavrilo -  E brate s kim ti to razgovaraš ? Koliko je tebi godina?

 

***  Imam 38 godina, ja sam oprezan i ne prihvatam stvari zdravo za gotovo, molim se ali mu ne verujem.

 

O.Gavrilo - Ideš li redovno u crkvu, postiš li, ispovedaš li se i  redovno pričešćuješ?

 

***  Postim ponedeljak, sredu i petak, sve postove,idem na liturgiju, pevam ponekad za pevnicom, ispovedam se skoro svake nedelje, pričeščujem se najmanje  jednom mesečno.

 

O.Gavrilo - Sigurno i da budeš oprezan. Kazuješ li ti svom duhovniku na ispovesti  sve ovo što se tebi događa?

 

***  Da, otkad se o.S...... upokojio ja nemam pravu pomoć, sveštenici moje crkve nisu baš vični tome, ali ipak najbolje me razume o.G....... koji je dolazio kod Vas. Spremam za februar ispite, pomolite  se za mene i R .... u vezi toga. Ja hoću da idem Hristovim putem i ne želim viđenja.

 

O.Gavrilo - Šta studiraš brate D .....?

 

***  Bogosloviju srednju u K ......  .

 

- O.Gavrilo - A od kada reče da ti se ti glasovi javljaju, unazad koliko vremena i kako je počelo?

 

***   Pre 15 godina kratko, a posle s vremena na vreme kada  sam počeo da se molim Bogu i da idem u crkvu.

 

O.Gavrilo - A koji o.S. . . .   ti je bio duhovnik ?

 

***  Iz manastira V . . . . . .

 

O.Gavrilo - A to javljanje , jeli bilo  danju ili noću? Koristiš li i dalje mobilni telefon? Da li boraviš ponekad  koji dan više u nekom muškom manastiru? Na koji način ti pravi iskušenja?

 

***  Ne koristi on moblilni telefon više, samo tri poruke je poslao, jer nije mogao drugačije da se javi. Javlja se i noću i danju.  Bio sam u C. . . . . . . .   10 dana i  manastiru  L . . . . . takođe i po par dana u drugim manastirima. U Korpivnici sam bio 1990 god. u vojsci , ali nisam bio liturgijski, pa nisam došao kod  Vas, žao mi je zbog toga. Javlja se kad hoću da spasem druge ljude.

 

O.Gavrilo - Kad budeš imao slobodno vreme možeš doći i ostatni nekoliko dana kod nas.

 

 Kako da spaseš druge,  misaono ili svojim  primerom da im pokažeš kako bi trebali živeti  ispravnim duhovnim životom za spasenje svoje duše.

 

***  Kad budem imao vremena i novaca, doćiću. Pokušavam spasiti svojim primerom ali kad su osobe u teškoj situaciji a sticajem okolnosti sam ja bio tu.

 

O.Gavrilo -  U kojoj teškoj situaciji duhovnoj ili materijalnoj?

 

***  Duhovnoj.

 

O.Gavrilo -  Da se  možda nije to dogodilo .....da si prišao nekome koje duhovno stradao tj. psihički bolesnom,  prišavši da mu pomogneš molitvom, rečima utehe ili nekim savetima?

 

*** Ja sam prišao molitvom u sebi, a druge ne učim, već samo ako me neko pita nešto onda odgovorim.

 

O.Gavrilo  - Ovo te pitam zbog toga što u Rusiji ima mnogo ljudi koji su opsednuti nečastivim duhovnim silama. Takve ljude onda vode po manstirima poznatim duhovnicima koji  čitaju molitve za otklanjanje zlih sila iz opsednutih. Dok se čitaju te molitve Starci ne dozvoljavaju mladim monasima i iskušenicima da budu prisutni, zato što se može dogoditi da kasnije i oni imaju ista iskušenja kao ti koji su došli da im se čitaju molitve. Događalo se da su ponekad  i iskusni Starci koji su čitali molitve za iscelenje stradali od duhovne bolesti  što bi se reklo savremenim jezikom psihičke bolesti.

 

***  Svestana sam opasnosti u kojoj sam se nalazio, ali malo je duhovnika koji bi mogli pomoći, tako da sam bio prepušten molitvama i Bogu. Dok je o.S. . . .  bio na zemlji on je sve rešavao. Trenutno učim da pevam Gospodi Vozvah prvog glasa. Bio sam kod o.Jojla za Mitrovdan.

 

O.Gavrilo - Znači, ako smatraš da možeš nekome duhovno da pomogneš, onda se dobro duhovno naoružaj i pripremi za iskušenja koja će nailaziti. Naoružaj se molitvom, postom,  redovnom ispovešću, čestim pričešćivanjem i posećuj redovno Bogosluženja. Takođe neophodni su  česti duhovni razgovori sa duhovnikom, a kako kažeš da ti je za sada duhovnik o.G . . . ., a on je iskusan i dosta stabilan  sveštenik, koji je ozbiljno i odgovorno shvatio svoj sveštenički  poziv  za  koji se opredelio i odgovorno čuva svoje duhovno stado koje mu je od Crkve povereno.

 

***  o.G . . . . mi je sada ispovednik, a duhovni otac mi je moj o.S. . . i to će ostati do kraja. Učitelje mnoge mogu imati, ali duhovni otac  je samo jedan. Sad moram da idem kod oca u bolnicu i majci nešto da završim.

O.Gavrilo - E... brate D. . . . . da privodimo kraju  ovaj naš današnji duhovni razgovor.

 

***  Hvala na svemu  i  Zbogom.

 

O.Gavrilo - Bog blagoslovio, AMIN!

Pregleda: 3505