Duhovni razgovor o.Gavrila sa bratom Zoranom A-   A+  

brat Zoran: Oce Gavrilo jeste li pri kompjuteru?
o.Gavrilo: Bog blagoslovio brate Zorane. Dobro došao na kontakt Skypea.
brat Zoran: Oce nasao sam uputstvo na sajtu. Oce interesuje sto mi mozete reci da se izbavim od egoizma i zlopamcenja ranije sam imao blagodat pa sad nikako da je ponovo zadobijem. Oce mozete li mi sto reci na ovu temu?
o.Gavrilo:Da mogau samo sada je kasno za diskusije.
brat Zoran: Kad da Vam se javim? Mozete li oce sjutra da se cujemo poslije 17 casova?
brat Zoran: Oce Gavrilo pomaze Bog! Mozemo li nastaviti diskusiju od juce?
o.Gavrilo: Bog te blagoslovio brate Zorane.
brat Zoran: Oce htio sam da Vas pitam kako da se izbavim od opsjednutosti jer mi je neki djavo usao u glavu. To se desilo jos dok sam bio u srednjoj skoli koliko se mogu sjetiti a jos me drzi mada kad citam psalme ili se molim lakse mi bude pa sto jos da radim, a olaksanje dobijam i kad se molim Casnome Krstu. Moram da vratim film u nazad a neznam sto bi to moglo biti
o.Gavrilo: Molitva post i često pričešćivanje. I nemoj okretati film u nazad samo vera nada u bolje i lepse.
brat Zoran:A neki duhovni savjet mozete li mi još dati? Čitao sam u knjizi od jednog pravoslavnog duhovnika da se treba vratiti film u nazad kako bi se našao uzrok tome zlu koje je ušlo. U ppdsvijesti mi je neki odgovor koji ne znam da nađem.
o.Gavrilo: Duhovni saveti hvala Bogu danas postoje bogate duhovne literature da se pročita od duhovnika koji pišu i savetuju kako treba živeti i savladati iskušenja u ovom sujetnom svetu u kome se većina udaljila od Boga i zapovesti po kojima treba da se živi.
brat Zoran: Mislim da su u pitanju prve zapovijesti koje kršim jer mi vjera nije jaka imam sumnju, koja rađa strah a i druge zapovijesti koje se odnose na odnose sa bližnjima takođe kršim.Pa što da radim? To je nekako povezano vjera u Boga i odnos prema bližnjima. Jedno bez drugog mislim ne može. Samo treba da postoji prava mjera između vjere u Boga i odnosa prema bližnjima koja je meni još sakrivena a neki crv u duši stalno se baulja i želi da izađe napolje samo još ne znam kako da ga izbacim iz duše. Oce interesuje me da li imate neku korisnu pouku za ovo moje faktičko stanje od otaca crkve i da li imate od arhimandrita Rafaila Karelina neki neobjavljeni tekst? Što se tiče posta i molitve trudim se da postim i molim se Bogu a i pričešćujem se najčešće jednom nedjeljno.
o.Gavrilo: Brate Zorane dobro je to što činiš i ispunjavaš a imaš ti duhovnika s kim se savetuješ i duhovno te rukovodi? Trenutno se ne mogu setiti ali mozda se može naći na našem sajtu.
Pošto se starac Tadej upokojio a i nešto prije njegove smrti pošto mi nijesu htjeli reći gdje se nalazi jer su mnogi bili ljubomorni na to što sam upoznao starca molio sam se Bogu i on me rukovodio ali sada vidim da nemam snage više tako da se rukovodim jer se radi o ogromnim iskušenjima te sam išao po duhovnika koji mi nijesu davali baš korisne savjete, kad mi je bilo teško nalazio sam u zadnjem momentu odgovor upravo na vašem sajtu.
o.Gavrilo: Brate Zorane prebrzo postavljaš pitanja da ti ja ne mogu tako brzo odgovoriti.
Sačekacu.
o.Gavrilo: I ne možeš na svako pitanje da dobiješ odgovor.
Sačekacu.
o.Gavrilo: Sad ćemo prekinuti jer ja imam druge obaveze trenutno a nastavićemo sutra u isto vreme.
Sačekaću oče samo mi vi odgovorite koliko možete.
o.Gavrilo: Nastavak sutra.
Dobro oče.
o.Gavrilo: Bog te blagoslovio.

Pregleda: 2558