Duhovni razgovor o.Gavrila sa sestrom Pandom iz M. A-   A+  

Panda iz Makedonije:
„…Iako se ne secate, htela bih da Vas pitam o novim identifikacionim dokumentima (ličnoj karti).  Na internetu se dosta piše da ne treba da ih uzimamo. Moja lična karta važi do 2009. godine i ne znam šta da radim. Potrebna mi je, jer sam zaposlena u državnom organu, i učestvujem u izbornoj komisiji gde se ne moze bez nje.  Molim vas posavetujte me šta da radim?”

o.Gavrilo: ” Ako nećete da primite, da li imate negde neku prašumu gde ćete se nastaniti, jer odbijate prihvatiti civilizacijske tokove, a ako opterećavate svoje glave sa tim, to je samo gubljenje vremena. Zbog toga duša ne ide u pakao, za dobra dela idemo u raj, a nedela će nas osuditi, a nikakvi čipovi koji predstavljaju propadljiva materijalna dela ne igraju tu ulogu. Nećemo mi npr. zbog broja 666 koji se pominje u Bibliji taj deo Biblije pocepati ili stranicu u kome se pominje samo zato što se koristi isti taj broj u nekim drugim okultnim učenjima ili samu stranicu 666...ili recimo broj 13 da odbacimo zato što je navodno nesrećan...ili kad pada petak u 13. dan, da taj dan smatramo nesrećnim, svaki dan je Dan Božiji i ima svoju funkciju, zato zadržite trezvenost i razum čist, jer u današnje vreme ima dosta onih koji smućuju narod da bi se tim virusom uznemiravali i da se troši vreme na to umesto na molitve, dobra dela na spasenje duše i večni život. „

Panda: „Hvala oče Gavrilo. Pozdrav od sviju od verne dece Gospodnje dece iz Prilepa u Makedoniji . Spominjite nas u molitvi. Još da vas pitam da li imate dokumentarni film „Susret u več nosti,, i vas komentar povodom tog izlaganja našeg brata u Hristu, Rusa.”

o.Gavrilo: „Idite u Crkvu, Bogu se molite,postite, ispovedajte se i pričešćujte se, pustite sad te filmove, manite se filmova i trošenja vremena oko toga i zbunjivanja.”

Panda: “ U pravo ste, blagodarim vam na vašem vremenu. Bog s vama i s vašim bratstvom u Manastiru Lepavini. „

o.Gavrilo: „Pozdrav i blagoslov iz Manastira Lepavine vašoj duhovnoj zajednici i ocu Kirilu od oca Gavrila.”

Panda: Panda: “Blagodarim.”

o.Gavrilo: “...i hvala sestra Panda na pitanju koje ste mi postavili i na koje sam vam odgovorio na način koji ja razmišljam a ne znači da se to mora prihvatiti, jer je svaki slobodan da o sebi odluči dal će da primi čip ili neće, ovo je samo moje lično mišljenje i rasuđivanje, jer mene lično to ne opterećuje niti zbunjuje.”

Pregleda: 2454