Duhovni razgovor o.Gavrila sa bratom Zoranom A-   A+  

Zoran Vuković: „Pomaže Bog dragi mi u Hristu Oče Gavrilo!”
o.Gavrilo: “ Bog te blagoslovio brate Zorane.”
o.Gavrilo: “ handshake!”
Zoran Vuković: “ Kako ste mi dragi oče, prije svega kako je Vaše zdravlje?”
o.Gavrilo: “ Hvala Bogu, dobro.”
Zoran Vuković: “ Bogu hvala dragi oče Gavrilo.”
Zoran Vukovic: “Volio bih ako bude volja Božija da jednom posjetim Lepavinsku svetinju.”
o.Gavrilo: “ Bog blagoslovio brate Zorane.”
Zoran Vuković: „Hvala Vam dragi Oče Gavrilo. Tako mi nedostaje duhovna tribina preko interneta. Sestra Sandra sa tribine iz Njemačke mi je poslala psaltir i molitvenik, zatim duhovne pouke optinskih staraca i divnih knjiga, ikona, prije mjesec i više dana. Tako sam sretan i duhovno ispunjen.
o.Gavrilo: ” Mnogima nedostaje ali nisu bili poslušni da poštuju pravila TRIBINE.”
Zoran Vuković: “ Tu odmah prepoznajem sebe. Prvi nisam poštovao pravila tribine i zato se kajem, ne kažem stalno, ali sam često puta kršio, ali VRIJEME JE MAJSTORKSO REŠETO.
o.Gavrilo: „Jedan od neposlušnih.”
Zoran Vuković: “ Shvatam svu ljubav, sreću, radost, među duhovnom familijom lepavinskom kako je Vaše zdravlje?...da li ste razmišljali da nam dođete u Banju „ Institut Dr. Simo Milošević” u Igalu. Koliko Vam je to izvodljivo?”
o.Gavrilo: Eto jedan plod sa TRIBINE brat Radomir iz Berlina momentalno je kod nas , odabrao mesec dana da bude poslušnik kod nas u manastiru.”
Zoran Vukovic: „Da to je predivnoooo…zaista slava Bogu na svemu, ima mnogo plodova tribine, zaista mnogo više nego što smo svjesni.”
o.Gavrilo: “ Menjanje banje i lekara isto je kao menjanje manastira i duhovnika.”
Zoran Vuković: „Uh, to ne valja dragi oče. Mada nisam znao, ja sam uvijek išao u jednu crkvu ili manastir, kao student u Hram Hristvog Vaskrsenja, a prije i poslije idem uvijek u Savinu.
o.Gavrilo: “ I onda tek se bolesnik više se razboli, kao u onoj narodnoj “gde su više babica tu su deca mlitava...”
Zoran Vuković: “ Da, slažem se. Oče, da li je greška ako obilazim manastire, ako hodočastim?  A idem uvijek u manastir Savinu, tamo duhovniku, ali me zanima da li je greška što hodočastim svetinjama Crne Gore; Srbije, Hercegovine? Imam kući jedu ikonu Presvete Bogorodice Lepavinske, i još jednu koju nosim u novčaniku, ma gdje bio.
o.Gavrilo: “ Pa ni to nije mnogo zdravo usput se čovjek napuni i štetnog virusa hteo, ne hteo …na jednom mestu čuje jedno, a na drugom drugo, a kad se vrati kući teško pročišćava taj virus, rekla, kazala… ovako na jednom mestu, onako na trećem i to se širi dalje.”
Zoran Vuković: “Ne volim da slušam previše saveta od mnogih duhovnih ljekara, imam moga duhovnika i on mi je uz Sveto Pismo u kome je sve rečeno alfa i omega moga duhovnog života.”
o.Gavrilo: “ Ovaj duhovnik rekao ovako, onaj onako, pa čovek teško da se odluči koga će da sluša, jer svaki ima svoju teologiju, učenja i daje savete.”
Zoran Vuković: “ Volio bih makar na dan doći u Manastir Lepavinu i uzeti Vaš blagoslov, da mi je makar doći na koji sat.  Hvala Vam dragi Oče, ja sam se oslonio na svoga duhovnika i na vas, jer znam - imam duboku sigurnost, vjeru, nadu i ljubav prema Vama.
o.Gavrilo: ” Ništa nije neostvarljivo.”
Zoran Vuković: “ I osjećam se kad ste Vi tu kao da sam u sigurnoj i mirnoj luci. Da, dragi oče, što je ljudima nemoguće, Bogu je sve moguće.
o.Gavrilo: “ Jeste, ali od Herceg Novog do Lepavine različiti su vetrovi i bure.
Zoran Vukovic: “ Da, jeste to ste dobro rekli. da smo samo fizički bliže sve bi bilo daleko drugačije.”
o.Gavrilo: “ Nek smo u molitvi zajedno.”
Zoran Vuković:” To uvijek dragi oče. Ako ništa drugo, ono mogu čitati akatiste za Vas i Vaše zdravlje, iako sam grešan, vjerujem da Bog sve vidi.”
o.Gavrilo: “ I ja se molim i pominjem u molitvi svu svoju duhovnu decu rasutu po celom svetu.”
Zoran Vuković: „ Ali opet svi smo sjedinjeni u Gospodu Bogu našem koji nam daruje milost, ljubav, radost, sreću i duhovni napredak.”
o.Gavrilo: “ Ništa nije daleko kad je sve blizu.”
Zoran Vuković: “ Jeste, Gospodu smo svi blizu.
Zoran Vukovic: “ I naravno duhovna familija Lepavinska.”
o.Gavrilo: “ DUHOVNA TRIBINA NAS JE SVE ZBLIŽILA I NAČINILA JEDNU DUHOVNU FAMILIJU BEZ GRANICA ŠIROM ZEMALJSKE KUGLE.”
Zoran Vuković: „ Slava dragom Bogu na tome, ja sam živi dokaz da je vaistinu tako hvala Vam oče, sad ću imati tako srećan i ispunjen dan. Pomenite me grešnog u Vašim. molitvama. Svako Vam dobro od Vaskrslog Gospoda.

Pregleda: 2682