Duhovni razgovor o.Gavrila sa sestrom Bojanom A-   A+  

- Dragi oče, blagoslovite. Bojana se javlja, Vladimirova supruga.

o.Gavrilo- Bog te blagoslovio, sestro Bojana.

- Radujem se što danas po prvi put sa Vama mogu ovako da razgovaram.  Od kako sam Božjim promislom pronašla Vaš sajt, ja se u slobodno vreme ne odvajam od Lepavine. Čitam novosti, prelistavam arhivu i svaki put nađem mnoštvo novih dušekorisnih pouka! Postali ste duhovni svetionik našoj porodici, na čemu smo Vam bezgranično zahvalni! U Americi živimo skoro deset godina. Ja sam dugo osećala težinu u duši zbog daljine i razdvojenosti od najbližih. Skoro, to osećanje je popustilo. Nedostaje mi moja bliža familija, ali više ne patim. Sve je to nekako čudno nestalo, slava Bogu i Presvetoj Bogorodici, a ja verujem sve to zahvaljujući Vašim molitvama.

o.Gavrilo- Radujem se da sam u duhovnoj zajednici sa Vama, sa Vašim suprugom bratom Vladimirom i sa vašom ćerkicom malom Anastasijom – dopisivanjem na ovaj način.

- Hvala Vam na tome, i oprostite što Vam namećemo još jedno novo breme na leđa, ali bez Vas smo kao lađa na velikom moru nošena burama…

o.Gavrilo- Slobodno vi pitajte, trudiću se da vas saslušam i dam odgovor na duhovne nedoumice.

- Reći ću Vam ukratko nešto o sebi, da znate ko sam kad Vam se javim sa pitanjem, verujem da će Vam tako biti lakše da me posavetujete. Supruga sam i majka, po profesiji profesor muzike, trenutno ne radim, ali izvršavam najvredniji i najlepši poziv u životu, čuvam nasu ćerku. Pokazuje prve znake neposlušnosti. Po dečjoj psihologiji, dete ne treba kažnjavati, a ponekad zaslužuje grdnju. Kad je izgrdim, onda mi bude teško. Šta da radim?

o.Gavrilo- Ona je zdravo dete, ima svoj svet u svom uzrastu…

- Anastasija se probudila, pa me obaveze zovu nazad… Sa njom je gotovo nemoguće raditi dva posla u isto vreme. Javiću se ponovo. Oče, hvala na vremenu koje ste mi posvetili, a ako možete i imate neki duhovni savet u vezi njene neposlušnosti, napišite mi, ostaviću Skype uključen. Zbogom i blagoslovite.

o.Gavrilo- Bog blagoslovio, sutra je nastavak…

Pregleda: 2304